Örtprodukter

Örtprodukterna är gjorda på ekologiskt odlade och/eller vildplockade örter.

Oljorna som används är alltid kallpressade och ekologiska. Parabener, färgämnen, syntetiska doft- eller stabiliseringsämnen förekommer inte.

Ringblomsalva

När huden behöver hjälp

Klassisk örtsalva lämplig vid eksem, självsprickor, brustna nagelband, torr och narig hud etc. Salvan är långtidsextraherad, vilken innebär att ringblommorna har dragit i den kallpressade rapsoljan under minst två månader. Det ger en stark koncentration av ringblommans hudläkande ämnen.

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, e-vitamin.

30ml   85 kr        60ml   125 kr

Ringblomssalva
Lindblommor

Lindblomskräm

Sammetslen ansiktskräm

Lindblomskräm är en ljuvligt doftande ansiktskräm, lämplig till den känsliga hudtypen. Lindblomman ger en sammetslen känsla till huden, gör den mjuk och smidig och verkar rogivande. Används som både dag- och nattkräm.

Innehåll: Infusion av handplockade vilda lindblommor, ekologisk kallpressad jojobaolja, kallpressad vetegroddsolja, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, lindblomsextrakt, konserveringsmedel.

60ml   125 kr

Lindblomskräm
Daggkåpa - Botanikan
Daggkåpakräm - Botanikan

Daggkåpan är en riktig kvinnoväxt, använd för sin förmåga att släta ut och ge spänst till huden. Här är daggkåpan i en symfoni tillsammans med honung och kamomill. Det blir lent, mjukt, naturligt...  och helt ekologiskt såklart!

Innehåll: Infusion av handplockad vild daggkåpa, infusion av ekologiskt odlad kamomill, ekologisk kallpressad mandelolja, ekologisk kallpressad solrosolja, ekologisk honung, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, e-vitamin, konserveringsmedel, eterisk olja av kamomill, rosenträ och mandarin.

Daggkåpakräm

Ansiktskräm för mogen hy

60ml   125 kr

Slåttergubbe, Arnica - Botanikan

Arnica liniment

För muskler och leder

Ett liniment gjort på slåttergubbe (Arnica montana) samt tinktur av "ogräset" lomme. Sedan länge välkända växter som lindrar smärta vid stukningar, sträckningar och slag. En riktig första hjälpare som skall tas på direkt när skadan skett för att bäst lindra ömheten. 

Innehåll: Infusion av slåttergubbe (Arnica montana), johannesörtssextraherad kallpressad ekologisk olivolja, tinktur av vildväxande lomme, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, e-vitamin, eterisk olja av vintergröna, myntor och tallbarr, konserveringsmedel.

60ml   125 kr

Kärlek - Botanikan

Kärleksolja

Underbart doftande olja

Eteriska oljor som har en afrodiserande effekt på sinnet har

blandats med torra vegetabiliska oljor för att ge njutning, väldoft

och avslappning. Används outspädd som parfym, eller utspädd med t.ex. rapsolja kan den användas som massage- och kroppsolja.

Kärleksolja

Innehåll: 100% ekologiska, kallpressade oljor; tistelolja, solrosolja, sesamfröolja, karotin, e-vitamin, eteriska oljor av rosenträ, ylang ylang, mandarin, patchouli, cederträ.

40ml    125kr    Obs! glasflaskans form kan variera, men den är alltid vacker och lite annorlunda. :)

Timjanblommor

Bröstsalva

Mot hosta och täppthet

Gammaldags bröstsalva som smörjes på bröstet, halsen och under näsan vid förkylning, hosta och täppthet. Innehåller örter som vidgar luftvägarna och löser upp slem.

Innehåll: Timjan extraherad i kallpressad ekologisk sesamolja, bivax, ullfett, tinktur av vildväxande rölleka och kransborre, eterisk olja av eukalyptus, backtimjan, kampfer och svartpeppar, e-vitamin.

30ml    100 kr

Kåda - Botanikan

Kådsalva

Gammeldags "dragsalva"

En gammal klassiker använd vid sår och sprickor på huden, samt att dra ut stickor och spetor.

Lägg på lite kådsalva, sätt ett plåster över och avvakta. Kådan hjälper till att dra ut stickan såväl som att läka huden. Kådan som används i den här salvan är handplockad från granar som skadats naturligt i skogen.

Innehåll: Ekologisk kallpressad tistelolja, vildplockad grankåda, bivax, e-vitamin.

15ml    100 kr

Kådsalva - Botanikan
Lavendel - Botanikan
Lavendelkräm - Botanikan

En riktig allroundare! Till för de torra nagelbanden såväl som fötternas tuffa förhårdnader En kräm som både går in i huden och mjukar upp samtidigt som bivaxet och ullfettet skyddar mot uttorkning. Fet dryg och populär! 

Innehåll: Infusion av handplockade ekologiskt odlade lavendelblommor, ekologisk kallpressad mandelolja, ekologiskt ullfett, bivax, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, eterisk olja av lavendel, konserveringsmedel 

Lavendelkräm

För händer och fötter.

60ml   110 kr

Johannesört - Botanikan

Gnidarolja

Med johannesört - mot muskelvärk

Johannesörten användes förr för att mjuka upp ömma och värkande muskler. Man la den då färsk i olja och lät den dra. Likaså har gjorts med denna olja. Från mitten av juli till framemot jul har blommorna dragit i kallpressad olja. Oljans röda färg vittnar om dess äkthet. 

Innehåll: Vildplockad äkta samt fyrkantig johannesört extraherad i ekologisk kallpressad oliv- samt rapsolja, e-vitamin, eterisk olja av mandarin, rosmarin, kryddnejlika, olika sorters myntor, svartpeppar och kampfer.

40ml    125kr    Levereras i vacker glasflaska med gammaldags snäppkork

Morotsolja 

Ansiktsolja

 


En exklusiv ansiktsolja gjord på "torra" oljor som lätt går in i huden utan att kladda. Moroten ger näring samt en lätt gyllene lyster och fräschör.

Innehåll: Ekologisk kallpressad nattljusolja, tistelolja, jojobaolja samt gurkörtsolja, morotsextrakt, karoten, E-vitamin, eterisk olja av rosenträ, ylang ylang och mandarin.

40ml   145 kr

Morotsolja

Porskräm

Ansiktskräm för män

Även männen behöver något för sin kind, men för att det ska funka väl även som en rakkräm så behöver den vara antiseptisk, därför är detta en kräm med porsbrännvin i. Därtill avkok på ananassalvia och ljuvligt doftande cederträ! Det blir milt, vänligt och förförande manligt...

Innehåll: Infusion av ananassalvia, kallpressad ekol. tistelolja, kallpressad ekol. aprikoskärnolja, porstinktur, kakaosmör, cetylalkohol, veg. emulgeringsämne, e-vitamin, eterisk olja av citron, lagerblad, cederträ och amyris, konserveringsämne.

60ml   125 kr

Åkerfräkengel  

Vid hudsvamp

Spricker det och blir rött mellan tårna? Det är ofta hudsvamp då. Prova det här gelet, det är finemang mot sånt.

Innehåll: Infusion av vildplockad åkerfräken, Aloe vera, xantagum e-vitamin, eterisk olja av tea tree och lavendel, konserveringsämne.

60 ml    125 kr      30 ml 85 kr 

Åkerfräkengel - Botanikan
Trollhasselsalva - Botanikan

Trollhasselsalva

För hemorrojder och andra ändamål

Trollhassel och rölleka, det är gamla välkända örter för den kloke när det gällde att ta hand om sprickorna där bak. Här är de med ett tillägg av ringblomma och ullfett för att verkligen få såväl läkande som lenande effekt. Det är inte alla som köper den här produkten, men de som gör det hyllar den...

Innehåll: Ringblomsextraherad rapsolja, bivax, ullfett, trollhasseltinktur, röllekatinktur, e-vitamin.

30ml    100 kr

Läppcerat - Botanikan

Läppcerat  

Naturliga - gjorda på sånt du kan äta.

Det känns ju rätt självklart, det man smörjer på läpparna är ju bäst om det är ätbart - smörjande - på samma gång. Därtill ekologiskt. Välj bland fyra sorter:

Naturell: Så naturligt det kan bli.

Ekologisk kallpressad jojobaolja, bivax, karnuabavax.

Ringblomma: För känsliga läppar som lätt går sönder.

Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, karnuabavax, karoten.

Tre örter: För sprickor och munsår. Endast tillfälligt bruk.

Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, karnuabavax, karoten, eterisk olja av lavendel, bergamot, och tea tree.

Ökenröd: Färgat cerat.

Ekologisk kallpressad jojobaolja, bivax, karnuabavax, järnoxid.

Naturell 50 kr, övriga 60 kr

Mota Mygga naturligt myggmedel

Mota Mygga

Naturligt myggmedel

Vill du ha ett myggmedel fritt från bekämpningsmedel, konserveringsämnen och annat skräp?

Här är ett gjort på vegetabilisk olja, örter och e-vitamin. Jodå, det fungerar definitivt, naturen har sina egna medel, det är bara att förstå... :)

Roll on     60ml    95 kr

Groblad - Botanikan

Grobladsgel 

Mot insektsbett och nässelbränning

Grobladens är naturens plåster, ja det har många av oss hört. Och nu är det konstaterat att de faktiskt innehåller både antiseptiska och sårläkande ämnen. Som om det inte vore nog så är groblad fantastiskt till insektsbett såsväl som nässelbränning. Varsågod att prova själv, här är ett gel gjort på växtsaft från vildplockade groblad. Jodå, det går åt en hel groblad...

Innehåll: Juicade groblad, vatten, psylliumfrö, pepparmyntsolja, konserveringsmedel.

Burk 15 ml    100 kr