Örtprodukterna är gjorda på ekologiskt odlade och/eller vildplockade örter. Oljorna som används är alltid kallpressade och ekologiska. Parabener, färgämnen, syntetiska doft- eller stabiliseringsämnen förekommer inte.

 

Vill du titta på en sammanställning av samtliga produkter kan du klicka här: Alla örtprodukterna (insida folder).

Vill du få ett omslag till ovanstående beskrivning, klicka här: Fram- och baksidan på foldern. Vill du få en färdig folder så skriver du ut båda filerna på varsin sida om ett och samma papper. Sedan är foldern klar att vika på mitten.

 

Flera olika sorters ekologiska kallpressade oljor finns att välja på. Skapa din egen olja, så som du själv vill sätta den samman.

Prislista vegetabiliska oljor. Förutom utvärtes örtprodukter tillhandahålls ekologiska och vildplockade örtteer. Lista över örtteer.

 

Botanikans återförsäljare är: Korrö Vandrahem och restaurang, Mundekulla kursgård, Äggaboden i Ronneby,  Kalvsviks LanthandelMacken i Gemla, Skärva Gård i Karlskrona, Kulturparken Småland (Smålands museum), Ödevata fiskecamp, Naturhälsan i Göinge,Kurrebo ide´ och visningsträdgård, Ecotopia på Österlen.

         

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringblomsalva

Där huden behöver hjälp

Klassisk örtsalva lämplig vid eksem, självsprickor, brustna nagelband, torr och narig hud etc. Salvan är långtidsextraherad, vilken innebär att ringblommorna har dragit i den kallpressade rapsoljan under minst två månader. Det ger en stark koncentration av ringblommans hudläkande ämnen.

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, e-vitamin.

 

60ml   110 kr

 

 

 

Lindblomskräm

Sammetslen ansiktskräm

Lindblomskräm är en ljuvligt doftande ansiktskräm, lämplig till den känsliga hudtypen. Lindblomman ger en sammetslen känsla till huden, gör den mjuk och smidig och verkar rogivande. Används som både dag- och nattkräm.

 

Innehåll: Infusion av handplockade vilda lindblommor, ekologisk kallpressad jojobaolja, ekologisk kallpressad vetegroddsolja, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, lindblomsextrakt, konserveringsmedel.

 

60ml   125 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

Daggkåpakräm

Ansiktskräm för mogen hy

 

Daggkåpan är en riktig kvinnoväxt, använd för sin förmåga att släta ut och ge spänst till huden. Här är daggkåpan i en symfoni tillsammans med honung och kamomill. Det blir lent, mjukt, naturligt…

..och helt ekologiskt såklart!

 

Innehåll: Infusion av handplockad vild daggkåpa, infusion av ekologiskt odlad kamomill, ekologisk kallpressad mandelolja, ekologisk kallpressad solrosolja, ekologisk honung, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, e-vitamin, konserveringsmedel, eterisk olja av kamomill, rosenträ och mandarin.

 

60ml   125 kr

 

 

 

 

 

 

 

Arnica liniment

För muskler och leder

 

Ett liniment gjort på slåttergubbe (Arnica montana) samt tinktur av "ogräset" lomme. Sedan länge välkända växter som lindrar smärta vid stukningar, sträckningar och slag. En riktig första hjälpare som skall tas på direkt när skadan skett för att bäst lindra ömheten. 

 

Innehåll: Infusion av slåttergubbe (Arnica montana), johannesörtssextraherad kallpressad ekologisk olivolja, tinktur av "ogräset" lomme, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, 

e-vitamin, eterisk olja av vintergröna, myntor och tallbarr, konserveringsmedel.

 

60ml   110 kr

 

 

 

 

 

 

Kärleksolja

Underbart doftande olja

 

Eteriska oljor som har en afrodiserande effekt på sinnet har

blandats med torra vegetabiliska oljor för att ge njutning, väldoft

och avslappning. Används outspädd som parfym, eller utspädd med t.ex. rapsolja kan den användas som massage- och kroppsolja.

 

Innehåll: 100% ekologiska, kallpressade oljor; tistelolja, solrosolja, sesamfröolja, karotin, e-vitamin, eteriska oljor av rosenträ, ylang ylang, mandarin, patchouli, cederträ.

 

40ml    125kr

Bröstsalva

Mot hosta och täppthet

 

Gammaldags bröstsalva som smörjes på bröstet, halsen och under näsan vid förkylning, hosta och täppthet. Innehåller örter som vidgar luftvägarna och löser upp slem.

  

Innehåll: Kallpressad ekologisk tistelolja, bivax, ullfett, röllekatinktur, eterisk olja av eukalyptus, backtimjan, kampfer och svartpeppar,

e-vitamin.

 

30ml    85 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kådsalva

Gammeldags "dragsalva"

En gammal klassiker använd vid sår och sprickor på huden, samt att dra ut stickor och spetor.

Lägg på lite kådsalva, sätt ett plåster över och avvakta. Kådan hjälper till att dra ut stickan såväl som att läka huden. Kådan som används i den här salvan är handplockad från granar som skadats naturligt i skogen. 

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad tistelolja, vildplockad grankåda, bivax, e-vitamin.

 

15ml    85 kr

 

 

 

 

 

 

Lavendelkräm

För händer och fötter

 

En riktig allroundare!

Till för de torra nagelbanden såväl som fötternas tuffa förhårdnader. En kräm som både går in i huden och mjukar upp samtidigt som bivaxet och ullfettet skyddar mot uttorkning.

Fet dryg och populär! 

 

Innehåll: Infusion av handplockade ekologiskt odlade lavendelblommor, ekologisk kallpressad mandelolja, ekologiskt ullfett, bivax, vegetabilisk konsistensgivare, vegetabiliskt emulgeringsämne, eterisk olja av lavendel, konserveringsmedel 

 

60ml   110 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gnidarolja

Med johannesört - mot muskelvärk

 

Johannesörten användes förr för att mjuka upp ömma och värkande muskler. Man la den då färsk i olja och lät den dra. Likaså har gjorts med denna olja. Från mitten av juli till framemot jul har blommorna dragit i kallpressad olja. Oljans röda färg vittnar om dess äkthet. 

 

Innehåll: Vildplockad äkta samt fyrkantig johannesört extraherad i ekologisk kallpressad oliv- samt rapsolja, e-vitamin, eterisk olja av mandarin, rosmarin, kryddnejlika, olika sorters myntor, svartpeppar och kampfer.

 

45ml    125kr

 

 

 

 

 

 

 

Morotsolja

Ansiktsolja

 

En exklusiv ansiktsolja gjord på "torra" oljor som lätt går in i huden utan att kladda. Moroten ger näring samt en lätt gyllene lyster och fräschör.

 

Innehåll: Ekologisk kallpressad nattljusolja, tistelolja, jojobaolja samt gurkörtsolja, morotsextrakt, karoten, E-vitamin, eterisk olja av rosenträ, ylang ylang och mandarin.

 

40ml   145 kr

Karlarkräm

Ansiktskräm för män

Även männen behöver något för sin kind, men för att det ska funka väl även som en rakkräm så behöver den vara antiseptisk, därför är detta en kräm med porsbrännvin i. Därtill avkok på ananassalvia och ljuvligt doftande cederträ! Det blir milt, vänligt och förförande manligt...

 

 

Innehåll: Infusion av ananassalvia, kallpressad ekol. tistelolja, kallpressad ekol. aprikoskärnolja, porstinktur, kakaosmör, cetylalkohol, veg. emulgeringsämne, e-vitamin, eterisk olja av citron, lagerblad, cederträ och amyris, konserveringsämne.

  

60ml   125 kr

 

 

 

 

 

Åkerfräkengel

Vid hudsvamp

 

Spricker det och blir rött mellan tårna? Det är ofta hudsvamp då. Prova det här gelet, det är finemang mot sånt.

 

 

Innehåll: Infusion av vildplockad åkerfräken, Aloe vera, xantagum e-vitamin, eterisk olja av tea tree och lavendel, konserveringsämne.

 

60 ml    125 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trollhasselsalva

För hemorrojder och andra ändamål

 

Trollhassel och rölleka, det är gamla välkända örter för den kloke när det gällde att ta hand om sprickorna där bak. Här är de med ett tillägg av ringblomma och ullfett för att verkligen få såväl läkande som lenande effekt. Det är inte alla som köper den här produkten, men de som gör det hyllar den...

 

Innehåll: Ringblomsextraherad rapsolja, bivax, ullfett, trollhasseltinktur, röllekatinktur,

e-vitamin.

 

30ml    85 kr

 

 

 

 

 

Läppcerat

Naturliga - gjorda på sånt du kan äta.

 

Det känns ju rätt självklart, det man smörjer på läpparna är ju bäst om det är ätbart - smörjande - på samma gång. Därtill ekologiskt. Välj bland fyra sorter:

 

Naturell: Så naturligt det kan bli.

Ekologisk kallpressad jojobaolja, bivax, karnuabavax.

Ringblomma: För känsliga läppar som lätt går sönder.

Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, karnuabavax, karoten.

Tre örter: För sprickor och munsår. Endast tillfälligt bruk.

Ekologisk kallpressad rapsolja extraherad med ekologiskt odlade ringblommor, bivax, karnuabavax, karoten, eterisk olja av lavendel, bergamot, och tea tree.

Ökenröd: Färgat cerat.

Ekologisk kallpressad jojobaolja, bivax, karnuabavax, järnoxid.

 

Naturell 50 kr, övriga 60 kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mota Mygga

Naturligt myggmedel

 

Vill du ha ett myggmedel fritt från bekämpningsmedel, konserveringsämnen och annat skräp?

Här är ett gjort på vegetabilisk olja, örter och e-vitamin. Jodå, det fungerar definitivt, naturen har sina egna medel, det är bara att förstå... :)

 

Roll on     60ml    95 kr

 

 

Grobladsgel

Mot insektsbett och nässelbränning

 

Grobladens är naturens plåster, ja det har många av oss hört. Och nu är det konstaterat att de faktiskt innehåller både antiseptiska och sårläkande ämnen. Som om det inte vore nog så är groblad fantastiskt till insektsbett såsväl som nässelbränning. Varsågod att prova själv, här är ett gel gjort på växtsaft från vildplockade groblad. Jodå, det går åt en hel groblad...

 

20 ml    85 kr