Föredrag, kurser och läkeväxtvandringar går att beställa. Här är några exempel.

Vill du se vad som redan är planerat, titta i kalendariet!

 

För dig som vill anordna ett föredrag, en kurs eller en vandring,

sänd mig ett mail och be om prisuppgift och upplägg. 

 

 

 

Den fantastiska slåttergubben

 

 

 

Föredrag, ca 2 timmar

Gammal och klok med örtläkekonst.

Du lär dig om olika läkeväxter, både vilda och "tama". Hur man har använt sig av dem genom tiderna och hur vi idag använder oss av dem. Vad har man maskrosens rötter till, hur gör man en ringblomssalva, vilka växter skall man koka te på för att bota en inledande förkylning? Föredraget tar upp våra egna nordiska läkeväxter som du kan hitta runt knuten, men som har fallit i glömska. Välkommen att under några timmar inhämta kunskap som vi en gång förlorat...!
 
 
 
 

 

Magen är navet i kroppens maskineri

och vår verkliga hjärtesak.

 

 

Föredrag, ca 2 timmar

Magen - vår hjärtesak.

När magen är uppsvälld, gasig, förstoppad eller kanske för lös, ja då lider många. Inte alltför sällan har man gått med symtomen i många år. En del har fått diagnosen IBS, en slasktratt som betecknar att man inget allvarligt hittat, men inte heller kan göra något åt det. Men behöver det vara så, kan man verkligen inte göra något åt det?

På det här föredraget för du massvis med tips och ahaupplevelse. Kanske kan förstoppningen, eksemen och huvudvärken som alla tre hörde ihop vara ett minne blott...

 
 
 

Salvekok är roligt och lärorikt!

 

 

 

 
En- eller tvådagars kurs!
Skapa ditt husapotek!
Läkeväxtvandring, örtkännedom, salvekok, beredningstekniker, ja hur du skapar ett eget husapotek på de växter som finns i vår närmiljö helt enkelt!
Platsen kan vara hemma hos dig, utrymmet behöver inte vara så märkvärdigt. Tak över huvud, sittplatser, lite bänkytor, eller bord. Jag har spisplattor och alla ingredienser med för att göra salvor. Naturen utgör klassrum när vi läkeväxtvandrar och lär om örterna. Vi kan vara upp till 15 personer åt gången.
 
 
 
 
 
 

Vandring genom läkande natur

 
Vandring, ca 2 timmar
Läkeväxtvandring i naturens skafferi och apotek!
Över stock och sten, genom ängs- och hagmark.
Vår svenska natur rymmer ett välfyllt skafferi och ett nästan helt oupptäckt unikt apotek.
Detta blir en vandring som inte är någon annan lik. Du kommer att se naturen med helt nya ögon. Allt går att använda - till något. Lär om vilka växter som man kokar läkande salvor utav, vilka som är bäst för att lindra en förkylning och hör om sägner från förr, likväl som vad den moderna vetenskapen kommit fram till.

 

 

 

 Ett äkta hantverk som kräver sin färdiga hand!

 

 
 
 
Kurs, 6 timmar
Mjölksyra grönsaker
Lär dig den gamla tekniken hur du syra dina egna grönsaker. Kursen anordnas oftast varje höst, men det går även om ni är ett sällskap att beställa er egna kurs.
 
När du syrar grönsaker bildas både nya vitaminer och finfina bakterier som är till stor nytta för dig och din kropp. På den här kursen får du syra ca 3 liter, det räcker för ett bra tag framöver. En guldgruva att ha hemma...
 

 

 

 

 

 

Ett litet smakprov på hur det kan gå till. Smålandsposten gör ett reportage när jag guidar Kalmar lasaretts intensivvårdsavdelning i vår örtmedicinska natur. Sjuksköterskor, läkare och övrig personal insuper kunskap, det är härligt när världarna möts!

Läs artikeln här!