Konsultation


Magproblem, allergi, eksem, trötthet,hormonella besvär, underlivsinfektioner, huvudvärk... mår du inte optimalt bra? Hittar du inte hjälpen inom vanliga vården?

Jag gör irisanalyser för att se vad ögat skvallrar om. Ögats iris är som en karta över din kropp, där varje organ har sin givna plats. Jag tittar efter fläckar, förtätningar, förglesningar, färgförändringar, mm. Dina ögon talar, men på ett annat sätt än det vi är vana vid.

Zonterapi

Jag arbetar med zonterapi för att känna in om det ömmar vid vissa punkter under dina fötter. Olika zoner och punkter på fötterna motsvaras av olika organ i kroppen. Jag kompletterar ofta den ört- och näringsmedicinska behandlingen med att trycka dina fötter. Det ger en extra kick i din läkningsprocess.

Öga på en kvinna med långvariga mag- och tarmbesvär. Magzonen närmast pupillen är starkt markerad.

Irisdiagnostik

Jag arbetar med ett helhetstänk när det gäller människan, livet. Man kan inte läka huden genom att stryka kortison på den, man behöver förstå vad som är den underliggande orsaken till att den går sönder. Kan det kanske vara magen som inte fungerar som den ska? Ja då behöver den läkas först. Detta är bara ett exempel på hur jag tänker och behandlar.

För att komplettera ovanstående arbetar jag även med ett flertal funktionsmedicinska analyser. T.ex. Hårmineralanalyser där man ser kroppens mineralförråd samt förekomst av olika spårämnen samt ev. tungmetaller. Den näringsmässiga balansen är viktig. Överskott resp. underskott kan ge olika symtom. Exempelvis speglar proportionerna mineralerna emellan hur sköldkörtel och binjurar fungerar. Underfunktion i dessa organ leder lätt till diffusa, men ack så vanliga symtom som trötthet, håravfall, förhöjda kolesterolnivåer, blodsockersvängningar, sömnproblem, etc.


En hårmineralanalys speglar mineralnivån på vävnadsnivå, vilket inte går att jämföra med mineralnivå i serum som tas inom den konventionella vården. En hårmineralanalys ger specifika kosttillskotts- samt födoämnesrekommendationer för att balansera upp nivåer och ge en jämnare status olika mineraler emellan.

Jag tittar även alltid på de provsvar som finns inom den konventionella vården samt tar naturligtvis hänsyn till om du redan intar mediciner. Dels för att interaktioner kan ske, dels för att många mediciner minskar upptaget eller biotillgängligheten för olika vitaminer, mineraler, fettsyror etc. Då kan rena bristsymtom ge nya symtom och så är katten-på-råttan-leken igång... Ett symtom ger en biverkning som ger ett nytt symtom som medicineras och ger en biverkning etc.

Utöver hårmineralanalyser använder jag mig av följande tester:

 • Vitaminer i helblod (A, B1, B2, B3, B5. B6, B12, Folsyra, Biotin, C, D, E, K.)
 • Mineraler i helblod. Vilket inte alls är detsamma som de blodprover du ta inom vården som endast visar i serum eller plasma.
 • Fettsyrertester (Omega 3, 6, 7, 9, mättade fetter, transfetter)
 • Födoämnesallergi (IgA och IgG) 96 födoämnen via Norskt lab
 • Test av mikrobiomet i tarmen, dvs hur din tarmflora ser ut.
 • Kompletta sköldkörtelprover. Samma som vården har, men som kan vara svåra att få tagna.
 • Kompletta prover för könshormoner. (Östradiol, Östron, Progesteron, Testosteron, Prolaktin, FSH, AMH, mm.)
 • Borrelia
 • Candida
 • Laktos-, fruktos-, resp histaminintolerans
 • Binjurefunktion (kortisol dygnstestning + DHEA)
 • Fullständig Kolesterolmätning (HDL, LDL, Triglycerider, Apo A1, Apo B, Lp)


Urinvägsinfektion

Detta är ofta återkommande problem där patienten ifråga många gånger har ätit ett flertal penicillinkurer. Det går alldeles utmärkt att behandla med ört- och näringsmedicin! Jag ger örter för njurar och urinvägar, därtill vitaminer och mineraler samt en slags probiotika. Viktigt är att kontrollera att urinen inte är alltför sur.


Urinvägsinfektionen brukar ge med sig snabbt, men för att göra det ännu säkrare trycker jag under fötterna. Jag stryker ganska hårt längs med det området som symboliserar njurar, urinledare, urinblåsa och urinrör, alltid i nämnd ordning. Det smärtar lite grann, ett tecken på att det är en infektion. Hela behandlingen, det du intar samt kostråden du får och kicken under fötterna blir som en helhet och om några dagar brukar infektionen ha lagt sig.

Några exempel på hur jag behandlar!

Trötthet, minnessvaghet, koncentrationsproblem.


Den bakomliggande orsaken kan variera mycket. Ofta är det dock olika organ som är lite tröttkörda, binjurar som inte fungerar optimalt, sköldkörtel som har underfunktion. Och det är inte alltid detta hittas inom vanliga vården. Dels kan man ligga på gränsen i provsvaren, dels kan det när det t.ex. gäller sköldkörteln vara en underfunktion på cellnivå. Dvs. tillräckliga halter av ämnesomsättande hormoner T3, T4 finns, men cellen klarar inte av att använda sig av dem. Man talar om en hypotyreos på cellnivå, sk. typ 2.


Jag går på de olika symtomen som patienten beskriver och jag råder nästan alltid patienten att göra någon form av mineralanalys. När jag väl har konstaterat var problemet ligger kan man balansera upp binjurar resp. sköldkörtel (vilket oftast är de underfungerande organen) med vitaminer, mineraler och örter som behövs för att de ska göra det arbete som var tänkt i kroppen. Vitaliteten och orken kommer efter hand tillbaka och den brukar öka sakta men säkert allteftersom som kroppen åter bygger upp sig. Det är fantastiskt att erfara!

Har man gått med stress under lång tid har byggstenar förbrukats, inte konstigt att trötthet uppstår. Byggstenar kan återbördas...!

IBS, Ulcerös colit, Crohns sjukdom, magkatarr och andra obekvämligheter i magen.


Jag har behandlat dem alla och jag har gjort det lyckosamt. Vissa av dem sägs obotliga och kroniska. Min definition på kronisk sjukdom är att den konventionella vården ännu inte funnit sin lösning. Det är INTE detsamma som att det är obotligt.

IBS betyder för mig "ingen bryr sig". Det är en slasktratt, en diagnos som man ger till personer so m man inte kan finna något fel på. Det innebär inte att personen i fråga mår bra i magen, men vården finner inte vad det beror på. Det är egentligen rätt märkligt för det finns analyser för att titta på detta, men de analyserna görs inte. Och många gånger behöver man ingen analys för man förstår bara genom att ställa en massa specifika frågor; Hur är avföringen, exakt i färg, doft, flytande, icke flytande? När uppstår gaser, morgonen, kvällen, natten, efter maten direkt, eller nån timme efter maten? Och så fortsätter man. Därtill tittar jag i ögonen. Det kan gå på någon enstaka dag att få en under flera år krånglande mage att bli frisk igen, det beror på vad som är orsaken.

Gula Fläcken


Det sägs att om synen försämrats pga av Gula fläcken, eller makuladegeneration som det även kallas så kan man inte få den tillbaka. Så trodde jag med ända tills den dagen som en man i 65 års åldern kom till mig. Han var så bekymrad, han hade fått veta av sin läkare att han hade Gula fläcken. Hans mor hade det också, men hon var betydligt äldre. Nu såg han med fasa på att han kanske skulle bli blind. Kan du göra något, undrade han. Ja det finns örter och näringsämnen för ögonen svarade jag, men du ska inte förvänta dig att du får synen tillbaka, men vi ska försöka att bromsa förloppet.


Eftersom han även hade en krånglande mage sedan flera år tillbaka fick vi först ta tag i den. Det tog en behandling sedan var den bra och vi kunde fokusera på att hjälpa hans ögon. Det är alltid jätteviktigt att rätta till magen så att den är optimalt fungerande, först då kan man ta upp näringen så som det är tänkt. När det gått fem månader in på behandlingen ringde mannen mig en dag. Jag måste berätta för dig sa han, jag blev så orolig häromdan, jag tyckte mig plötsligt ha fått sämre syn. Ojdå, tänkte jag, det där lät inte bra. Men så fortsatte han, efter ett tag tänkte jag att jag kanske ska prova mina gamla glasögon och se hur det känns med dem, så jag gjorde det. Och vet du plötsligt så såg jag mycket bättre! Så nu använder jag mina gamla glasögon som jag hade för 10 år sedan.


Det är så man blir tårögd...  Nu har det gått ett år sedan han var här första gången. Hans förbättrade syn håller i sig. Det han har gjort är att läkt sin mage sam tagit de näringsämnen som jag vet bygger upp ögats näthinna, samt olika örtextrakter som även de verkar gynnsamt på ögonen.

För att göra den här historien ännu bättre, så kan jag berätta att vi även behandlat hans hjärtklappning samt hans sömnproblem, men dem gav vi oss på först efter att ögonen blivit så mycket bättre. Det här är en sådan patient som man blir så lycklig av när han berättar om sin framgångsresa. Det är så roligt att få vara del av den.

Och så en liten solskenshistoria till... Kronisk diarré i 10 år


En man i 60-årsåldern i välanvända snickarkläder kom till mig en dag och sa "Jag skulle aldrig ha satt mig i den här stolen om det inte varit för att min kollega som inte heller tror på sånt här hade rekommenderat dig. Jag har haft ont i magen i tio år, ingen har kunnat hitta felet."

Jag gjorde en irisanalys och såg direkt i hans ögon att han hade en

markering på bukspottkörtelns enzymproduktion. Han fick enzymtillskott och på tre dagar var hans mage återställd från tio års lidande. Mannen fick fortsätta med sina enzymtillskott rätt länge, men han kunde efter ca ett halvår börja trappa ner på dem och idag tar han inga alls. Kroppen har efter hand som den med hjälpa av enzymerna kunde ta upp allt mer näring klarat av att själv tillverka de enzymer som tidigare saknades. Det här är liksom mannen med Gula fläcken två verkliga solskenshistorier. Jag vill gärna skapa flera.

Hör av dig om du vill vara med så ska jag hjälpa dig med det jag kan.